Eerste 4 wedstrijden in de KPN Marathon Cup

De eerste 4 wedstrijden zijn gereden in de KPN Marathon Cup. De start van het seizoen is al vele malen beter dan het vorige seizoen. In die eerste 4 wedstrijden voor mij wisselende resultaten, maar fraaie ploegresultaten.

De start in Amsterdam was voor ons team een geweldige wedstrijd. Mark die de overwinning pakte en Niels die de top 12 compleet maakte, en Koen die zijn eerste wedstrijd in de Belofte Divisie sterk uitreed. Zelf kon ik een goede bijdrage leveren aan het ploegenspel en eindigde op de 30e plaats. Wij pakten meteen de winst in het ploegenklassement. 

Ploegenspel ... heerlijk!

Koen doorstaat zijn eerste wedstrijden in de Belofte divisie goed.

 

De 2e Cup wedstrijd in Leeuwarden moest het oranje leiderspak van Mark worden verdedigd. Het nadeel van zo'n pak is dat je goed opvalt en elke ploeg op jou reageert. Ruimte dus voor Niels die in een late ontsnapping zijn kansen greep, en de snelste was van de kopgroep. Twee wedstrijden, 2 overwinningen voor de ploeg! Niels pakte daarmee de koppositie in het algemeen en jongerenklassement. Ook deze wedstrijd kon ik een goede bijdrage leveren aan het ploegenspel, door Niels op te halen, maar op het moment dat we aansloten ging de bel voor het peloton. Ik was daarom kansloos in de sprint. Met een 7e plaats in het dagploegenklassement bleven we toch aan de leiding als ploeg.

Bij de 3e wedstrijd in Tilburg was ik wat verkouden en niet fit. Het leiderspak van Niels moest worden verdedigd. Niels had vleugels en Mark was als een beul in het peloton. De beloning was een 2e plaats voor Niels. Zelf schoof ik in de finale mee naar de 14e plaats en pakte zo mijn eerste klassementspunten van het seizoen. Dit keer waren we weer de beste ploeg en verstevigden zo onze positie in het ploegenklassement.

In het vernieuwde Thialf werd de 4e wedstrijd gereden. Ik voelde me beter, maar in de loop van de wedstrijd liepen mijn schenen helemaal vol en was mijn coordinatie weg. Ik kon dus na de beginfase weinig bijdragen aan het ploegenspel. Niels had weer de goede ontsnapping gevonden. Mark reed wederom als een beul, maar hij werd goed in de gaten gehouden door de andere teams, en stond er helaas alleen voor. Niels pakte weer de 2e plaats,en hij hield de leiding in het algemeen en jongeren klassement. Dit keer waren we de 2e ploeg, maar we hielden de leiding in het ploegenklassement.

Niels na de 2e wedstrijd in het oranje

Mark rijdt ijzersterk, maar heeft veel volgers die hem in de gaten houden.

 

Natuurlijk prachtige resultaten voor de ploeg de eerste wedstrijden. 2 keer winst, 2 keer 2e, aan de leiding in het ploegenklassement. Het zou mooi zijn als we die lijn kunnen doorzetten en dat ook Mark zijn sterke rijden beloond wordt met podiumplaatsen. Ook de mannen van het 2e team Naturalicious rijden prima wedstrijden met hoge klasseringen. Zij hoeven zich wat minder druk te maken over het ploegenspel. Maar ze rijden aanvallend en sterk.

De 5e wedstrijd is in Haarlem. Dat is een doorstroomwedstrijd. De 20 besten van de beloften mogen meedoen met de Topdivisie, en de beloftenwedstrijd wordt aangevuld met rijders uit de regiocompetities. Niels en Mark rijden dus niet mee met de beloften. Het zal wel een nerveuze koers worden met al die regiorijders die zich willen laten zien. Dat wordt goed de energie verdelen en de juiste ontsnappingen zoeken. De wedstrijd start om 18.00 uur.

Dit seizoen rijdt de hele ploeg met blauw-witte oakleys, gesponsord door de HITMA-groep