Zomer 2017

De zomer van 2017 stond in het teken van de voorbereiding van het marathonseizoen 2017/2018. Die start zaterdag 21 oktober op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Deze zomer geen skeelerwedstrijden. Ondanks dat ik na het seizoen 2016 gepromoveerd was naar de topdivisie. Een uitzondering was het ONK in Hallum, waar ik helaas al in de eerste ronde hard onderuit ging. Wel geskeelerd als training. En veel op de fiets, trainingskoersjes op het parcours Sloten. Daarnaast natuurlijk de gebruikelijke trainingen.

Ook samen met ploeggenoten naar de Alpen gegaan om daar tijdens het vakantievieren de mooie cols te beklimmen. En later met het team naar Duitsland in Cochem.

Inmiddels met het team ook alle een paar keer op het ijs gestaan in Leeuwarden en Heerenveen. En als klap op de vuurpijl een trainingsweek in Inzell. Helaas was ik die week ziek, dus maar op halve kracht kunnen trainen. De afsluitende 500 meter was nog wel aardig, en mijn doorkomst bij 3km op de 5km ook nog. Maar die laatste rondjes van de 5km waren net iets te veel na een week grieperig zijn.

Al met al een goed gevoel over deze zomer. Nog een weekje rust om uit te zieken en dan mag het marathonseizoen weer starten.

Team tijdens trainingsweek in Cochem