Cup 4 in Utrecht, Doorstroomwedstrijd in Haarlem en pr in Thialf

Na mijn val in Heerenveen mocht ik het een week later weer in Utrecht proberen. Vanaf het begin was ik goed actief en voorin te vinden. Ik was net even achterin het peloton toen het gas er op ging en het peloton brak. Ik werd gered door een neutralisatie, na de val van Ivar. Hij werd met een brancard afgevoerd, maar gelukkig viel de schade achteraf mee. Het werd uiteindelijk een eindsprint waarin ik na een duw wat plaatsjes verloor en als 30e eindigde. Geen klassementspunten, maar wel kostbare ranking punten. 

Als 16e in de ranking mocht ik een week later meerijden met de Topdivisie in de doorstroomwedstrijd in Haarlem. En dat ging redelijk goed. Lekker meerijden in een vrijwel constant tempo. Dat is eigen relaxter dan de beloften marathons waar ik zelf constant moet aanvallen of reageren. Na 90 rondes hing ik achteraan en merkte net iets te laat dat het brak. Toen een sprintje getrokken om het peloton bij te halen, maar dat was iets te veel. Het peloton verdween uit het zicht. Na 92 rondes uitgestapt. Zonde dat een moment van onoplettendheid zo werd afgestraft, maar ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze marathon.

Op de maandag na Haarlem had ik een Thialf een 5km wedstrijd tijdens de recordwedstrijd van SC Gouda. Ik voelde de marathon van zaterdag nog in de benen, maar was er wel op gebrand de tijd van de 5km eerder dit jaar in Inzell te verbeteren. Die week in Inzell was ik ziek geweest en het moest dus in Thialf sneller. Mijn pr op de 5km is van 5 jaar geleden, gereden in Inzell. Het was het jaar dat ik ook het NK Allround reed. In Thialf reed ik in de kwartet start naar een klein pr. Blij mee.

Het wordt verder een zware week: woensdag nog het gewestelijk kampioenschap, zaterdag weer een marathon in Hoorn en zondag de Waterman trofee