Cup 6 t/m 10, 2x Flevonice & NK

We zijn weer 5 Cup wedstrijden verder: Hoorn, Deventer, Den Haag, Breda en Heerenveen. Tel daar 2 wedstrijden bij op Flevonice en het Nederlands Kampioenschap Neosenioren op nieuwjaarsdag, en dan heb je best een gevuld wedstrijdprogramma.

Cupwedstrijden

De Cup wedstrijden verliepen redelijk goed. Ik was lekker actief en aanvallend, ik verdedigde ook alert, maar helaas de uitslagen bleven een beetje achter. Ik miste de kopgroepen en in de eindsprints van het peloton liep het veelal niet volgens plan. In Den Haag liep het lekker, ik ging als 6e de laatste ronde in maar door duw- en trekwerk zakte ik volledig weg. In Breda ging het al weer beter met een 15e plaats sprokkelde ik de nodige rankingpunten. Maar met een 24e plaats in de ranking stond ik niet hoog genoeg om in Thialf door te stromen naar de Topdivisie in de doorstroomwedstrijd.

Maar omdat Sjaak niet fit was en niet startte bij de Topdivisie mocht ik in Thialf toch naar het topdivisieteam doorstromen. Het ijs van Thialf is vreselijk voor de beloftes die pas op het einde van de avond rijden. Maar voor de Topdivisie is het ijs een stuk beter. De wedstrijd ging supersnel van start (de eerste 25 rondes met 29,7 secondes gemiddeld). En toch, voordat ik het wist zat ik in het begin van de wedstrijd al bij een grote kopgroep van ongeveer 28 man. Helaas had ik tussendoor 1 slechte ronde en moest die kopgroep halverwege laten lopen. Maar in het peloton haakte ik weer snel aan en ik kon goed meedraaien. De staart van het peloton heb ik niet gezien. Ik was daarom zeer tevreden over de wedstrijd.

Flevonice

Ook 2 maal op Flevonice in Biddinghuizen gereden (20 december en 10 januari). Dit jaar geen wedstrijd samen met de topdivisie, maar pure belofte wedstrijden. In de eerste wedstrijd reed ik super sterk, zat in veel ontsnappingen mee, maar net niet in die ontsnapping die weg bleef. Joeri zat wel in de kopgroep, dus was mijn taak om af te stoppen. Joeri won, dus de beloning was groot. In de 2e wedstrijd was ik wel samen met Joeri in de sterke kopgroep van 10 man te vinden. In de laatste ronde nog geprobeerd weg te komen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk 8e.

 

Nederlands Kampioenschap Neosenioren

Het NK op nieuwjaarsdag reed ik ook sterk. Ik was actief, wellicht wel iets te actief in de eerste fase van de wedstrijd, want toen de beslissende kopgroep weg ging zat ik net achterin om wat op adem te komen. Maar desondanks een goed gevoel. Jeroen Janissen van ons 2e team reed in de finale sterk weg uit de kopgroep en werd Nederlands kampioen.

 

Waterman Trofee

Oh ja: in november, samen met Niels Overvoorde, ook nog 2e geworden bij de Waterman Trofee op de baan in Amsterdam.

 

Nieuwe schaatsschoenen

 

Zoals je op de foto's kan zien ben ik de afgelopen periode overgestapt naar nieuwe schaatsschoenen. Niet ideaal halverwege het seizoen. De nieuwe schoenen zijn lichter. Bij de eerste kennismaking was er wat twijfel, maar inmiddels ben ik redelijk gewend aan de schoenen.

 

Richting Weissensee

Nu nog 2 Cup wedstrijden en dan naar de Weissensee. Hopelijk is het ijs tegen die tijd weer terug op het meer.