Criterium en ONK op de Weissensee

 

Op woensdagochtend vroeg ben ik samen met een deel van onze ploeg richting Weissensee gereden. De A rijders en Joeri waren al maandag richting Oostenrijk gegaan. De rit liep voorspoedig.

Op donderdag meteen het Criterium gereden. Dat viel wel tegen. Nog helemaal niet gewend aan de hoogte en aan het natuurijs, en dan is zo'n eerste wedstrijd een zware opgave. Het deelnemersveld was klein, maar het tempo lag toch behoorlijk hoog. Ik eindigde als 16e en als 1e B rijder op 40 secondes van de winnaar. Niet gek voor zo'n eerste ritje.

Het ONK werd op zaterdag gereden. 100km: 10 rondes van 10 km op het kleine meer. De dames waren om 9 uur gestart. Onze start was om 12 uur. Door het zonnetje en de hoge temperatuur waren vooral de bochten al aardig uitgereden. Maar er zaten ook hele mooie stukken ijs tussen. De eerste rondes heb ik me nog wel voorin laten zien en acties gehad. Gaatjes dicht gereden naar ontsnappers. De hele koers probeerden er rijders te ontsnappen maar die kregen geen enkele ruimte. Dus werd het een massasprint. Bij het ingaan van de laatste ronde was het peloton al aardig uitgedund. Ik zat er tot 1000 meter voor de finish nog goed bij, maar in de laatste bocht liep ik vast en was alle snelheid weg. Dus de eindsprint was niet waar ik op hoopte. Maar met slechts 14 seconden achterstand na 100 km eindigde ik op plek 29, en ik was de 7e B rijder. Gelukkig kreeg ik van alle geruzie bij de finish weinig mee.