4e bij Ploegenachtervolging, oh nee 9e ofzo ... whatever

De ploegenachtervolging is een extraatje op de Weissensee. En voor het belofteteam van Port of Amsterdam toch ook wel een ere-aangelegenheid.

De ploegenachtervolging werd op maandag gehouden. Victor was de avond er voor op de Weissensee aangekomen en moest de omschakeling nog maken van het snelle Thialf ijs waar hij het NK Allround reed naar het natuurijs. Ook Joeri maakte deel uit van het team.

Ook dit jaar scheen weer het zonnetje. De rit verliep een beetje rommelig, we bleven weliswaar dicht bij elkaar en vormden een treintje, maar het voelde niet erg snel. We reden ook een ronde teveel omdat de jury ons een ronde te laat de bel gaf. Dus geen eindsprint. Maar nadat alle ploegen hadden gereden bleken wij de 4e transpondertijd te hebben. Dus goed voor de kleine finale voor plek 3 of 4. Of toch niet? Want toen ging de jury rare dingen doen. De transpondertijden zouden niet kloppen. En Volgens de jury waren wij 9e, 10e, ... 

Hmmm achteraf was zelfs op de beelden van de livestream te zien dat de transpondertijden toch redelijk correct waren. We hebben het maar gelaten. Iedereen, ook de andere ploegen vonden het dubieus en lachwekkend. Maar wel een beetje zonde van de inspanning.